Thaimaan ilmasto

Ilmasto Thaimaassa on Trooppinen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että alueella ei ole varsinaisesti kesää tai talvea vaan on erilaisia kausia: Kuuma kausi, sadekausi ja lämmin kausi.

Lämmin kausi: Marraskuun ja helmikuun välillä vallitsee Thaimassa niin sanottu lämmin kausi. Se on myös kaikkein suosituin aika matkustaa Thaimaahan. Tähän aikaa ajoittuvat sekä joulu ja uudenvuoden pyhät että myös talvilomat.

Viileä kausi: Viileä kausi on Thaimaassa on maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Viileys on suhteellista ja niin kylmää kuin Suomen kesä tuskin on milloinkaan.

Sadekausi: Sadekausi on Thaimaassa silloin kun meillä on kesä ja syksy eli alkaen kesäkuusta jatkuen aina lokakuulle saakka. Turisteja ei tällöin juurikaan ole ja ilma on yleensä sateen vuoksi raikas ja pölytön. Sateet tulevat lyhyinä voimakkaina kuuroina ja suurimmat sateet tulevat öisin. Turistien vähyys ei niinkään johdu sateista vaan siitä, että pohjoisella pallonpuoliskolla on kesä ja niin eurooppalaisille kuin amerikkalaisillekin on rantalomakohteita yllin kyllin paljon lähempänä.


Käytännössä, eri kausista huolimatta, Thaimaa on aina riittävän lämmin suomalaiselle. Myös merivesi on sopivan lämmintä uimiseen. Ilmaston puolesta suomalaisen sopii lomailla Thaimaassa milloin vain.